Info@beadspiration.nl

Beadspiration

Trends & Inspiratie

Trends & Inspiratie 2017


Sieraden zijn veelal tijdloos; toch zijn er trends te spotten in het modebeeld. Hoewel veel mensen aangeven de trends niet te volgen, is het grappig om te zien dat iedereen wel de laatste trends onbewust toepast in zijn of haar werk, want laat nou net dat ene mooie kleurtje de trendkleur zijn en die subtiele armband ook 'hip' zijn. Hoe een ieder ook met het modebeeld en de huidige trends omgaat, inspiratie geven ze zeker en ze maken ons bewust van onze eigen smaak, onze eigen creativiteit en bovenal onze eigen persoonlijkheid.


Ook in 2017 kan en mag alles, zoals eigenlijk ieder jaar. Dit jaar zie je net als vorig jaar dat de trends van eerdere jaren zich herhalen. Denk aan oversized oorbellen en creolen of juist chokers. Aankomend seizoen mogen we ons echter los laten gaan op grote oorbellen. De prachtige kleuren die je veel ziet dit seizoen kunnen uitbundig gebruikt worden, mooi in combinatie met een rustige outfit waardoor de oorbellen extra opvallend zullen zijn.  

Naast de oversized oorbellen is de trendy choker die we de afgelopen seizoenen al voorbij zagen komen, in subtiele vorm het tegenovergestelde. Op de catwalk kwam de choker voorbij als echte eyecatcher waarbij minimalistisch het laatste is waar je aan denkt. Het geeft dan al wel snel een groots effect zo strak om de nek. Hoe fijner en hoe mooier de materialen, hoe soepeler en dus subtieler het sieraad om de nek valt, persoonlijk één van mijn favorieten.

Als basis voor de meeste sieraden zie je ook veel 'art school'', ofwel grafische patronen en strakke lijnen. In cuffs zien we deze trend het meest: strak uitgesneden cuffs van breed tot smal, gecombineerd met leren en gekraalde sieraden.


Op de blog en de facebookpagina van Beadspiration zullen regelmatig tips, reviews en patronen gedeeld en besproken worden. Blijf je graag op de hoogte, vergeet je dan niet aan te melden voor de nieuwsbrief,  waarin je maandelijks op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste trends, patronen en kralen.

Op Pinterest is Beadspiration ook actief, pins in overzichtelijke mappen die verwijzen naar de leukste patronen, weetjes, tips, trends, boeken en prachtige sieraden ter inspiratie.


Kleurentrends 2017

Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete kleur(en) of kleurtint(en), kleuren waar je je mee vertrouwd voelt. Ieder jaar en ieder seizoen veranderen de mode en de daarbij behorende trendkleuren. Geínspireerd door onder andere de modedesigners, kiest Pantone de 10 populairste seizoenskleuren uit en maakt hier een kleurenschema van. Deze kleurenschema's kunnen het kiezen van een bepaalde kleur vergemakkelijken of juist nieuwe inzichten geven.

Ieder seizoen zal ik de beschikbare schema's met toelichting hier delen en mijn persoonlijke favorieten toelichten. De trendkleuren zijn uiteraard vertegenwoordigd in de webshop.


Kleuren Lente/Zomer Lente/Zomer 2017

Primerose, Geel. Romig geel, Zonnig, Vrolijk. Een opvallende vrolijke kleur die mooi combineert met de blauwe en groene trendkleuren. Een kleur met een duidelijk statement.

Pale Dogwood, Roze. Blush, Dromerig, Zacht, Rustig. Een zachte trendkleur die felle harde kleuren zoals de Pink Yarrow trendkleur in balans brengt. De zachtroze tint is een neutrale kleur die zowel bij lichte als donkere huidtinten mooi tot uiting komt.  

Hazelnut, Bruin. Neutraal, Warm, Veelzijdig. Een mooie naturel kleur die ideaal combineert met vele kleuren en bij ieder seizoen van het jaar past. Een veilige beige tint, die me meer aan macadamianoten dan aan hazelnoten doet denken.

Island Paradise, Blauw. Zee, Paradijs, koel, Tropisch. Een frisse blauwgroene tint die richting turquoise neigt en doet denken aan een wit strand, blauwe zee en palmbomen. Prachtig als accentkleur, bijzondere fris en zomers als hoofdkleur.

Greenery, Groen. Natuur, Appels, Frisgroen. Dé trend kleur van 2017 volgens Pantone. Een geelgroene kleur die positiviteit uitstraald en, mits in de juiste verhouding, goed combineert met vele kleuren

Flame, Rood. Flamboyant, Warm, Knallend. Deze oranje naar rood neigende kleur is een warme tint die op een gebruinde/donkere huid krachtig uitkomt. Overdag als accent, 's avonds als ware eyecather.

Pink Yarrow, Roze. Hot-pink, Vrouwelijk, Fel. De uitschieter in het pallet, knallend en opvallend. Een mooie volle accentkleur, feestelijk en erg mooi in combinatie met licht roze en groene tinten.

Niagra, Blauw. Jeans, Universeel, Relaxt. Een denimblauwe kleur die uitstekend combineert met andere kleuren, zoals de trend kleur Lapis Blue en Island Paradise. Een kleur die doet denken aan spijkerbroeken.

Kale, Groen. Legergroen, Boerenkool, Buitenleven. Een diepe groene tint die doet denken aan het buitenleven en camouflage. Prachtige kleur als begeleidende contrastkleur, laat andere kleuren spreken.

Lapis Blue, Blauw. Diepblauw, Koninklijk, Stijlvol. Opgewekte diepblauwe kleur die tussen koningsblauw en marineblauw in zit. Een prachtige kleur die lekker dominant en stijlvol tegelijk is. Deze kleur komt goed tot zijn recht als accent- én als hoofdkleur.

Herfst/Winter Londen 2017

Herfst/Winter New York 2017

Kleuren Herfst/Winter Londen


Flame Scarlet, Rood.
Diep, Krachtig. Diepe krachtige rode kleur.

Primerose Pink, Roze.
Vaal, Zacht. Een zacht roze vale kleur.

Toast, Bruin.
Comfort, Neutraal. Een warme bruine herfstkleur een tint lichter dan caramel.

Blue Bell, Blauw. 
Zacht, Warm. Een mooie zachte vale blauwe kleur die mooi combineert met primrose pink en royal lilac.

Royal Lilac, Paars.
Krachtig, Betoverend. Diepe paarse kleur die combineert met vele kleuren en een rijke uitstraling heeft.

Otter, Bruin.
Aarde, Landleven. Een echte aardetint, prachtig als basiskleur.

Navy Peony, Blauw.
Dominant, Solide. Diep donkerblauw. Combineert met vele kleuren.

Copper Tan, Bruin.
Warm, Roest. Een warme koperbruine tint.

Lemon Curry, Geel.
Spicy, Kerrie. Wederom een warme aardetint, deze doet denken aan kerrie.

Golden Olive, Groen.
Stevig, Aardetint. Een rijke maar toch lichte kleur olijf met een flinke goudgele gloed.

Kleuren Herfst/Winter      New York


Grenadine, Rood.
Limonade, Granaatappels. Mooi te combineren met grijs en blauw.

Tawny Port, Rood.
Krachtig, Pit, Diepte. Perfecte ondertoon, prachig diepe roodbruine winterkleur.

Ballet Slipper, Roze.
Subtiel, Zacht, Nude. Subtiele blush, prachtig te combineren met tawny port, grijs en blauwtinten.

Butterum, Bruin.
Zacht, Warm. Heerlijk zachte carameltint. Stijlvol en chic.

Navy Peony.
Dominant, solide. Diep donkerblauw. Combineert met vele kleuren.

Neutral Gray, Grijs.
Neutraal, Rustig. Een prachtige basiskleur die onwijs goed combineert met alle andere kleuren.

Shaded Spruce, Groen.
Naaldbomen, Donker. Blauwgroene diepe kleur, mooi met roze en golden lime.

Golden Lime, Groen.
Limoenen, Goud. Eyecatcher, frisse aardetint met een geel/groene kleur.

Marina, Blauw.
Fris, Cool. Heldere blauwe diepe tint die eigenlijk overal bij past.

Autumn Maple, Bruin.
Esdoorn, Herfst. Een prachtige oranjebruine aardetint, tegen het cognac aan.

Beadalong
Jean Power

Sinds 2015 wordt in Groot-Brittanië de laatste week van juli omgedoopt tot “National Beading Week”. Dit initiatief van The Beadworkers Guild wordt ondersteund door vele kralenshops, kralenclubs en sieradenontwerpers, zie: www.nationalbeadingweek.co.uk

Tijdens deze week worden er door heel Groot-Brittanië heen tal van kralenmeetings en -workshops georganiseerd.

Ook dit jaar is de Engelse ontwerpster Jean Power de vrouw die vele kraalsters, over de hele wereld, een extra reden geeft om nog meer zin in de zomer te krijgen. Voor de derde keer op rij heeft Jean Power een Secret Beadalong ontworpen voor de National Beading Week. Het is de bedoeling dat er een week lang iedere dag een deel van het patroon gekraald wordt. Van te voren heb je alleen de keuze of je meedoet of niet; klinkt gek maar is stiekem erg leuk. Je koopt een patroon, of eigenlijk deelname aan een gezamenlijke kraalactiviteit waarvan je van te voren niet weet wat voor eindproduct je gaat maken.

In juni krijg je al een lijst met benodigde materialen en eventueel een instructie met ‘voorwerk’, zodat je later ongeveer 1 à 2 uur per dag werk hebt om het patroon in een week af te kunnen maken. Op Facebook heeft Jean Power een groep waarin iedereen die meedoet zijn werk mag delen en waar je tips kan vragen. Er is alleen één belofte die je moet doen en die je absoluut niet mag schenden als je meedoet, namelijk niks te delen van het patroon, ook geen foto van delen ervan, noch het gemaakte werk, voordat de Beading Week is gestart. Jean Power geeft aan wanneer welk deel van het patroon online gedeeld mag worden. Op deze manier blijft het voor iedereen spannend wat het eindresultaat is.

De afgelopen twee keer heeft Jean Power prachtige kettingen ontworpen en ook dit jaar zijn mijn verwachtingen hooggespannen. Ik ben namelijk al op de hoogte van de benodigdheden en het voorwerk, maar ik kan en mag niks verklappen. Wel kan ik je vertellen dat mijn naald en draad al klaarliggen en ik hoop dat het snel 29 juli 2017 is!

Als je ook mee wilt doen, meld je dan aan bij http://www.jeanpower.com/details/summer-2017-secret-beadalong/ De benodigde materialen zijn vanaf 28 juni 2017 in de webshop verkrijgbaar.

Ik doe mee, jij ook?

Klik hier voor de site van Jean Power


Starman TrendSetters

Patroon van Agnieska Watts

Starman TrendSetters

Patroon van Melinda Barta